A ajuns şi a doua tranşă de vaccinuri, mai exact 140.400 de doze. Ştim deja că personalul medical are prioritate la vaccinare, dar cum mulţi medici refuză să se vaccineze, dozele de vaccin rămân deocamdată în depozit.

sondaj

Medicul Octavian Jurma spune că, dacă medicii nu vor să se imunizeze, ar trebui să mergem mai departe şi să-i vaccinăm pe cei care chiar îşi doresc asta, mai ales că sunt mulţi bătrâni şi bolnavi cronic

„Cu siguranţă această campanie va fi un eşec total dacă medicii şi cadrele medicale refuză vaccinarea deoarce noi, pacienţii cronici şi mulţi în ţara asta, avem în faţă exemplul medicului curant, medicului de familie şi a medicilor în general.” Medicul Octavian Jurma

„Acest refuz vine din partea celor care să fie primii, şi am fost de acord ca ei să fie primii, ca să aibă cine să ne îngrijească, refuză vaccinarea. Deci statul trebuie să ia măsuri de urgenţă pentru că altfel nu vom face decât să ne numărăm morţii.”- spune Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Statistici

  • În România, numărul total de persoane infectate de la începutul pandemiei este de peste 630.000
  • Valeriu Gheorghiţă: Peste 90.000 de persoane programate la vaccinare pentru luna ianuarie în cele 900 de centre de vaccinare, capacitatea ar putea să atingă 140.000 de persoane în fiecare zi.
  • Duminică a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare din judeţe.

 

 

Sursă foto – foxnews.com