aprilie 18, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Sorin Cîmpeanu este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației. Acesta este inițiatorul ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor

Sorin Cîmpeanu este propunerea PNL pentru a ocupa funcția de ministru al Educației, a anunțat premierul desemnat Florin Cîțu. Decizia a fost luată în cursul nopții de marți spre miercuri, în cadrul unei ședințe tensionate a Biroului Politic Național.

Sorin Cîmpeanu va ocupa pentru a doua oară portofoliul de ministru al Educației, dacă guvernul Cîțu va fi învestit, dar pentru prima dată ca membru al PNL.

Primul său mandat de ministru al Educației a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar până în prezent Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Amintim că Sorin Cîmpeanu a inițiat în 2014 controversata Ordonanță de Urgență care amnistia plagiatorii, introducând o portiță pentru aceștia: doctorii ar fi putut să renunțe la titlu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu/photos/1314974112024438

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *