Raportul ministerului Educației – 400.000 de elevi din totalul de 3 milioane nu au acces la internet

“Aproximativ 400.000 de elevi din 3 milioane de elevi nu au acces la internet acasă. E vorba de comunitățile în care nu există conexiune de internet acasă”, a declarat subsecretarul de stat din Educație Jean Badea, în conferința de lansare a strategiei de digitalizare a educației.

“Unii dintre acești 400.000 au un telefon, dar nu beneficiază de internet. Sper că în doi ani vom avea internet în toate comunitățile“- a continuat Badea.

Oficialul a vorbit despre implementarea unor vouchere pentru internet.

“Există la acest moment în implementare la Ministerul Comunicațiilor serviciul universal, serviciu de poștă astfel încât fiecare cetățean din țara asta să poata trimite. Discuțiile avute cu ANCOM este (sic!) ca acest serviciu să se extindă și pe partea de internet și pentru comunitățile defavorizate să se poată, printr-un program social, acorda vouchere pentru internet, adică un voucher în valoarea abonamentului la internet. Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher”- a precizat Badea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de lansare în dezbatere publică a strategiei pentru digitalizarea educației din România.

 

 

Sursă foto – bbc.com