SURSE Ludovic Orban le-a spus liderilor USR Plus și UDMR că vrea să fie numit din nou prim-ministru

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a spus marți, la o întâlnire în format restrâns la Vila Lac, liderilor USR Plus și UDMR că intenția sa este de a fi numit din nou prim-ministru, pentru acest lucru având nevoie de sprijinul tuturor partidelor care ar urma să formeze viitoarea coaliție, inclusiv de cel al minorităților naționale, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Orban le-a spus liderilor acest lucru în ciuda faptului că PNL l-a desemnat pe Florin Cîțu săptămâna trecută drept candidat pentru postul de premier. La întâlnirea de la Vila Lac, care a început în jurul orei 14:00, au participat Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor.

Liderii celorlalte partide au cerut timp de gândire înainte de a-i da un răspuns lui Orban, interval în care să-și consulte membrii propriilor formațiuni.

Mai mult, cei din USR Plus nu ar fi primit deloc cu entuziasm vestea că Orban ar putea fi din nou prim-ministru, spunând că liderul PNL este sinonim cu tot ce n-a mers bine în guvernarea din ultimul an. Asta deși liderul liberal le-a promis că, odată cu numirea sa la șefia guvernului, funcția de președinte al camerei Deputaților ar reveni USR Plus.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ludovicorban.ro