aprilie 17, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Mai multe state europene folosesc vacanța de Crăciun pentru a limita activitatea școlilor pe termen scurt, în contextul pandemiei

Apropierea vacanței de sărbători determină mai multe țări europene să profite de ocazie și să prelungească perioada cât școlile sunt închise, în efortul lor de a combate creșterea accelerată a numărului de cazuri de Covid-19:

Danemarca a decis trecerea elevilor mari la predare online acum o săptămână, în apropierea vacanței de Crăciun, în cadrul unor restricții aplicate până pe 3 ianuarie.

Lituania aplică, de miercuri, un “lockdown” extins. Pe lângă acest lockdown de 3 săptămâni, școlile vor rămâne închise până la 31 ianuarie.

Suedia a decis acum o săptămână trecerea claselor de liceu în online, dar a spus că nu intenționează, pe moment, să amâne reluarea normală a școlii după data de 6 ianuarie. În această țară, pentru elevii de vârste mai mici școlile nu au fost închise deloc prin decizie unitară la nivel național, nici în primăvară,

Ungaria a anunțat acum o săptămână prelungirea până după vacanța de sărbători a restricțiilor existende deja, ce includ închiderea predării față în față în învățământul secundar, decisă la începutul lunii noiembrie.

Franța a permis ca liceele să poată decidă trecerea pe online, în funcție de situația punctuală a fiecăruia. Dacă numărul de cazuri va scădea sub pragul de 5.000 pe zi, după actualul val de restricții, liceelele care au oprit predarea față în față vor fi nevoite să-și ia activitatea normală începând din 20 ianuarie, iar universitățile, două săptămâni mai târziu. În mod normal, vacanța de sărbători durează până pe 6 ianuarie.

Germania a decis închiderea școlilor din 16 decembrie, înaintea datei de începere a vacanței de sărbători, împreună cu alte măsuri ce echivalează cu un “lockdown” dur. Acesta a fost decis la sfârșitul săptămânii trecute din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în multe dintre marile state germane.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *