aprilie 19, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Ministerul Educației le interzice profesorilor să înregistreze cursurile de formare online

Ministerul Educației, prin instituția subordonată Centrul Național pentru Politici de Evaluare în Educație, a făcut regulamentul pentru sesiunea de formare a profesorilor din programul dedicat celor care vor sa participe la corectarea lucrărilor de la evaluările naționale, sau examenele naționale cum sunt cele de Balacalureat, Titularizare sau Definitivat. În contractul prevăzut de acest regulament “beneficiarul”, adică profesorul participant la cursuri, are obligația să nu înregistreze cursul.

Punctul 5.2 din contract: Beneficiarul se obligă “să nu înregistreze activitățile cuprinse în serviciul de formare profesională prin orice mijloace tehnice audio-video”.

Programul de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN) a fost lansat în luna septembrie de Ministerul Educației și preselecția a declanșat protestul a mii de profesori după ce peste 10 mii au fost respinși, adică mai mult de 35% dintre cei înscriși. Cei mai mulți au reclamat probleme la încărcarea declarației pe platforma oficială, alții spunând că nu le-au fost recunoscute declarațiile și dând vina pe chestiuni birocratice. CNPEE a explicat într-un răspuns pentru Edupedu.ro că profesorii au fost de vină.

Potrivit unui anunț oficial al CNPEE activitățile de formare pentru prima serie, care cuprinde 23 de grupe de cursanți, se vor desfășura începând cu data de 18 decembrie 2020, conform calendarului comunicat prin email, fiecăruia dintre aceștia.

Programul de formare era prevăzut a se desfășura inițial între 2 decembrie 2020 și 15 martie 2021.

Regulamentul sesiunii de formare poate fi descărcat de AICI.

 

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *