De ce Florin-Vasile Câțu?

Situația politică din România pare scăpată total de sub control. E greu de înțeles de ce Klaus Iohannis și PNL își bat joc de o țară, care oricum nu o duce prea bine. Te consideri cel mai important partid din România și totuși singura ta opțiune ca premier este Florin Câțu?

Nu este același personaj care la începutul pandemiei a „hotărât”, în ultima clipă, că nu mai vrea să fie prim-ministru, chiar daca lumea era dispusă să îl voteze în parlament?! Este clar că suntem blestemați. Deja folosirea teoriei conspirație nu mai este valabilă pentru că nimeni nu este atât de incapabil să facă un asemenea scenariu jenant. Ne merităm soarta și oricât de mult am încerca să schimbăm ceva, rezultatul este oricum previzibil. NU avem clasă politică și mergem la vot doar să spunem că trăim în democrație sau că ne bagă și pe noi cineva în seamă. Ca și în cazul alegerilor locale, nu am avut nici acum alternative pe măsura așteptărilor noastre. PSD și PNL se întrec în gafe și incompentență. UDMR a simțit deja sânge și negociază în cel mai convenabil mod pentru ei, iar cele două partide care sunt în antiteză, USR-PLUS și AUR, vor crea „spectacole senzaționale” în următorii patru ani. Nici nu s-au instalat în Parlament și discursurile arogante și pline de ironii ieftine deja au inundat media. Este din ce în ce mai trist și nu putem decât să fim martorii acestor jocuri politice ieftine.

Am hulit-o pe Dăncilă, pe bună dreptate, apoi pe Orban, iar acum  ca premiu ne pricopsim cu Florin-Vasile Câțu. Cât de mult ne pot desconsidera cei din PNL încât el să fie „Luceafărul”. Domnilor politicieni, nu mai aveți credibilitate! Oricât de mult am încerca să sperăm că situația se va îmbunătăți, rezultatele ne fac să ne resemnăm și mai mult.

Dar, în fond, totul se rezumă la o singură întrebare: De ce Florin-Vasile Câțu domnule Iohannis?!

 

Tudor Hociung este analist politic și colaborează cu o televiziune regională din Suceava

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro