Raed Arafat – Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de mai multe drepturi

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că vaccinarea nu va fi obligatorie, însă cetățenii care se vor vaccina împotriva noului coronavirus se vor bucura de mai multe drepturi, printre acestea numărându-se și călătoriile.

Secretarul de stat a declarat că se va vaccina public.

„Un angajator poate să ajungă la concluzia că dacă nu te-ai vaccinat, atunci poate că trebuie să respecți anumite restricții, mai mult decât colegii tăi care s-au vaccinat. Acest lucru este posibil”, a spus Raed Arafat. „Depinde câți s-au vaccinat în firma respectivă, depinde de natura activității firmei, cum este acțiunea în firmă, așa că n-am să răspund la această întrebare, pentru că incumbă foarte multe aspecte, inclusiv juridice, pe care nu pot să le discut acum” – a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Anumite abordări s-ar putea să fie unele generale. Dacă companiile aeriene vor stabili între ele pe plan mondial să respecte anumite standarde, înseamnă că de oriunde cumperi biletul, acest standard trebuie respectat. Aceste standarde trebuie să se supună legislației naționale, dar și internaționale” –  a adăugat Raed Arafat.

„La acest moment nu s-a discutat de obligativitatea vaccinării și nici despre o posibilă condiționare a angajatorului. Eu sunt într-un minister foarte mare și vă garantez că nu s-a discutat despre o astfel de abordare”, a dat asigurări secretatul de stat în MAI. „Dar da, persoanele vaccinate, cel mai probabil, nu numai în România, peste tot, se vor bucura, poate, de drepturi suplimentare” –  punctat el.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat