Otto Helve, expert în boli infecțioase din Finlanda – Mi-este greu să înțeleg de ce se închid școlile. Școlile nu sunt un motor al epidemiei

Școlile care au rămas deschise în Europa pe parcursul celui de-al doilea val al pandemiei arată că unitățile de învățământ par, în continuare, relativ sigure din punct de vedere epidemiologic, arată Washington Post într-o actualizare a informațiilor care se știu, până în acest moment, despre predarea față în față în condițiile Covid-19.

În timp ce unele țări, inclusiv România, au optat să închidă școlile, Washington Post analizează ce se întâmplă acolo unde predarea normală a continuat și constată, citând diverși experți, că sistemul școlar nu s-a dovedit a fi un motor al epidemiei.

Otto Helve, expert în boli infecțioase din Finlanda, a declarat: “Mi-este greu să înțeleg de ce se închid școli în SUA. (…) Școlile nu sunt un motor al epidemiei.”

În Finlanda doar 20.000 de elevi și profesori din totalul de 1,2 milioane au fost trimiși temporar acasă din cauza posibilelor contacte școlare, dar numai 1% din acest grup – circa 200 de persoane – au prezentat, în cele din urmă, simptome Covid-19. Potrivit expertului menționat, probabil 1% din același grup ar fi putut fi cazuri asimptomatice.

Analiza completă pe  – Washington Post

 

 

Sursă foto – www.washingtonpost.com