Dezastrul de la Spitalul Județean Reșița este păstorit de liberali

În spațiul public au apărut mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi. Este vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Spațiul apărut în imagini este dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt ”condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular, dar guvernul Orban nu a dispus alocarea de resurse.

Sursă foto – Facebook
Sursă foto – Facebook

Jaro-Norbert Marşalic directorul medical al Spitalului Județean este candidat la parlamentare pe lista PNL

Cazul Spitalului Județean Reșița este unul școală. Aici putem vedea implicarea politicului în administrația sanitară și dezastrul creat.

Directorul medical al Spitalului Județean Reșița este Jaro-Norbert Marşalic, ocupantul primului loc pe lista PNL Caraș-Severin pentru Camera Deputaților. În prezent, domnul Marșalic este și consilier județean, tot din partea Partidului Național Liberal.

Deși era perfect conștient de dezastrul din Spitalul Județean, în urmă cucâteva zile, domnul Marșalic declara pentru 7-zile.com

”Sunt medic chirurg și director medical al Spitalului Județean și am demonstrat că putem în echipă să facem față chiar și celei mai mari crize medicale.

Grija față de pacient trebuie să iasă din zona declarațiilor de intenție, prin măsuri concrete care să vizeze inversarea piramidei serviciilor de sănătate, prin consolidarea medicinei primare și ambulatorii și asigurarea sustenabilităţii sistemului de medicină de urgenţă.”

Practic, în timp ce pacienții se zvârcoleau dezbracați pe holurile spitalului, domnul Jaro-Norbert Marşalic vorbea în presă despre ”grija față de pacient”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pnl.caras&set=a.1612373568992611