aprilie 12, 2021
FEATURED SĂNĂTATE STIRI

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se va vaccina public împotriva COVID-19 dacă se crede că asta ar ajuta

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă se va vaccina public, pentru a da un exemplu celor care sunt în continuare sceptici față de vaccinare, președintele a răspuns:

”Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare.”

Iohannis a adăugat că primul set de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge în România la începutul anului viitor, cel mai probabil.

„Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura, în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”- a spus Iohannis.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *