aprilie 12, 2021
FEATURED SĂNĂTATE STIRI

SONDAJ – doar 4 francezi din 10 intenționează să facă vaccinul anti-Covid-19. Românii sunt aproape la fel de reticenți

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Elabe pentru BFMTV, publicat miercuri, doar 4 francezi din 10 intenționează să se vaccineze. În procente, se înregistrează o scădere de cinci puncte față de sondajul precedent, realizat în 29 octombrie.

În sens invers, 46% dintre cei intervievați au răspuns că nu se vor vaccina împotriva COVID-19, cu 6 procente mai mult față de octombrie. 14% nu luaseră încă o decizie.

Pricipalele motive invocate de refractari sunt lipsa unor informații pe termen lung privind boala și vaccinul (66%) și frica de posibile efecte secundare (54%).

21% dintre francezi și-au declarat neîncrederea în vaccinuri în general, iar 11% spun că nu le este frică de infecția cu noul coronavirus.

România

În România, Barometrul de Sănătate Publică, apărut săptămâna trecută, arată că aproape 40% dintre români spun că nu s-ar vaccina anti-COVID.

Dacă ar fi disponibil un vaccin,  21% dintre români s-ar vaccina, o treime ar alege să se imunizeze doar dacă ar auzi că nu au fost efecte adverse și 8% ar dori să știe mai multe informații pentru a lua decizia vaccinării.

Germania

Germanii își pun mai multe speranțe în vaccin, deși și aici se înregistrează o ușoară scădere a procentelor celor care vor să se imunizeze anti-COVID.

Ultimul barometrul de opinie arată că numărul nemților care intenţionează clar să se vaccineze, atunci când va fi posibil, este în continuare mare, scrie Deutsche Welle.

Dacă în august 44 la sută dintre cei chestionaţi manifestau această disponibilitate, acum numărul lor a scăzut la 37 de procente, iar 34 la sută au apreciat că „s-ar putea” să se vaccineze. Ceea ce înseamnă că 2 din 3 germani nu resping varianta vaccinării.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *