Germania – Proteste de amploare împotriva legii de combatere a pandemiei

Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă la Berlin pentru a demonstra împotriva legii de combatere a infecțiilor, asupra căreia Bundestagul german s-a pronunțat în această după-amiază.

Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă la Berlin pentru a demonstra împotriva legii de combatere a infecțiilor, adoptată de Bundestagul german.

Cu ajutorul legii de combatere a infecțiilor, marea coaliție de la Berlin, asigurată de blocul conservator CDU/CSU și Partidul Social-Democrat, urmărește crearea unui fundament juridic pentru managementul pandemiei, în contextul anulării în justiție a numeroase ordonanțe vizând măsurile de limitare a infecțiilor. Recent, justiția din Bavaria a anulat decizia de închidere a sălilor de sport.

Alte tribunale aveau să anuleze, în urmă cu numai câteva săptămâni, hotărârea care interzicea hotelurilor să cazeze turiști, călătoriile fiind considerate un factor de mare risc în răspândirea contagiunilor.

Noua ”Infektionsschutzgesetz”, aflată la a treia modificare de la debutul pandemiei, descrie măsurile pe care guvernul le poate aplica în reacție la o situație epidemiologică de amploare națională. Practic, ea oferă ministrului federal al sănătății Jens Spahn puterea de a lua decizii peste capul premierilor de landuri, a parlamentelor regionale și a primarilor, scrie Bild.

 

 

Sursă foto – dw.com