Primul pas spre privatizarea sistemului medical. Cristian Diaconescu cere ca spitalele să intre sub management privat

Cristian Diaconescu este candidatul PMP pentru Senat, susținând că în acest moment politicienii trebuie să înceteze să se mai acuze reciproc și să-și asume că din cauza lor mor oameni.

În emisiunea „Tu votezi, România”, de la postul național TVR1, Cristian Diaconescu a spus că deși toată clasa politică e conștientă că pentru sistemul de sănătate nu s-a făcut nicio reformă, nimeni nu și-ar asuma vreo vină. El a apreciat că impunerea unui management privat în cadrul spitalelor ar putea reprezenta un început de reformă.

„Dacă este nevoie de măsuri rapide, condițiile sunt acolo, la îndemână. Este nevoie de un audit rapid, ca să vezi spitalele cu 100 paturi cum sunt manageriate. De ce să nu ne gândim la un management privat, cel puțin în privința aspectelor care țin de achizitii și investiții. (…) Dacă nu ne descurcăm să luăm decizii, dacă nu avem imaginație suficientă, să luăm exemplu de la alții. Spre exemplu, în SUA, pentru manageri se cere evaluare din partea specialiștilor, iar partea politică doar execută. La fel și în Israel. La noi mor oameni în timp ce stăm și vorbim”, a comentat Diaconescu.

În prezent membru PMP, Cristian Diaconescu a fost social-democrat, vicepreședinte al Senatului României, ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase și  ministru de externe în guvernul Emil Boc.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CristianDiaconescuRomania/photos/?ref=page_internal