aprilie 12, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Elevă din Germania – Profesorii mei se tem mai mult de închiderea școlilor, decât de coronavirus

Germania este una dintre țările europene care insistă ca școlile să rămână deschise în pofida deciziei de a aplica restricții severe, cu scopul de a combate creșterea masivă a numărului de cazuri Covid-19 din ultima perioadă.

Din cauza creșterii incidenței virusului școlile s-ar putea închide extins, nu doar punctual, acolo unde apar multe cazuri. În Kehl, oraș situat la granița cu Franța, “profesorii mei se tem mai mult de închiderea școlilor” decât de noul coronavirus, afirmă, într-o discuție cu EduPedu.ro, eleva care, în mai, împărtășea experiența redeschiderii școlii sale, unde elevii s-au întors la clasă cu mult înaintea majorității europenilor.

“Profesorii mei se tem că școala s-ar putea închide. Au setat noi adrese de e-mail și date de acces, ne-am logat de probă (la platformele online de învățare – n.red.). Dacă se închide clasa sau școala, suntem pregătiți să continuăm să învățăm, ca în primăvară. Dar profesorii sunt chiar îngrijorați, vor să fim pregătiți. Ar trebui să dea teste, dar (online -n.red.) nu e foarte clar cum. Profesorii mei se tem mai mult de închiderea școlii, pentru că se tem că nu vom mai învăța cum trebuie. Unii se tem de coronavirus, dar sunt atenți la reguli și nu presează să se închidă școala. Îngrijorarea mai mare este legată de posibila închidere a școlii”. –  a spus Ana.

Continuarea pe Edupedu.ro

 

 

Sursă foto – bbc.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *