aprilie 12, 2021
SOCIAL STIRI

Arhiepiscopia Sucevei şi-a înfiinţat propria firmă de asigurări. Parohiile, obligate să încheie poliţe

Începând cu  1 noiembrie 2020, preoţii şi monahii din judeţul Suceava sunt obligaţi să îşi asigure bunurile parohiale la firma de asigurări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Permanenţa Consiliului Eparhial a publicat o decizie în acest sens.

Firma de asigurări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor se numeşte SC ASR Bucovina SRL.

 „Ca urmare a hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial nr. 3367 din data de 29.10.2020, vă aducem la cunoştinţă că toate poliţele de asigurare care aparţin unităţilor de cult din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor se vor încheia doar prin societatea comercială S.C ASR Bucovina SRL care aparţine eparhiei noastre începând cu data de 1.11.2020.Vă rugăm respectuos să comunicaţi tuturor unităţilor de cult de pe raza Protopopiatului” – se arată în decizia instituţiei bisericeşti.

Firma Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost înfiinţată pe 15 octombrie, iar hotărârea Permanenţei Consiliului Eparhial a provocat nemulţumiri în rândul preoţilor, potrivit unor relatări din presa locală. Parohiile sunt acum forţate să renunţe la contractele pe care le-au încheiat cu alţi asiguratori, ceea ce ar genera tensiuni.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/basilica.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *