aprilie 12, 2021
POLITICA STIRI

Iohannis, întrebat despre locurile de ATI pentru pacienţii cu COVID-19 – La Timişoara se pare că ar fi fost locuri, însă unii cu alţii nu s-au întâlnit, iar comunicarea a fost suboptimală

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că se vor găsi locuri de terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus, chiar dacă este ”o cursă complicată”, întrucât locurile se creează greu, iar pandemia se răspândeşte repede. Iohannis s-a referit şi la situaţia de la Timişoara, unde şase persoane au murit pentru că nu au fost locuri la Terapie Intensivă, afirmând că se pare că ar fi fost locuri, însă ”unii cu alţii nu s-au întâlnit, iar comunicarea a fost suboptimală”.

Întrebat ce măsuri se pot lua pentru un pacient în stare gravă care are nevoie urgent de oxigen, neavând timp să fie transportat în altă localitate, Iohannis a afirmat: ”Sunt două aspecte aici – primul se referă la comunicarea între spitale şi aici e loc de mai bine. Se pare că ar fi fost locuri în Timişoara, însă unii cu alţii nu s-au întâlnit şi comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri şi nici nu e nevoie ca directorii să vorbească între ei pentru că este Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă care se ocupă de aceste lucruri. Dar domnul ministru Tătaru e în legătură cu toate spitalele şi s-a văzut că se mai găsesc variante pentru a amenaja locuri. Acestea sunt soluţii care se găsesc în plan local şi după aceea pacientul poate să fie transportat”.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *