Tudor Hociung – Nu vrem să ne facem bine

Suntem la mijlocul toamnei și din păcate concluziile rămân aceleași ca începutul ei: dezorganizare și haos. Greșelile de la nivel central creează repercusiuni și de aceea autoritățile locale se confruntă singure cu luarea anumitor decizii dure, care de cele mai multe ori au un impact negativ asupra populației.

Suceava e pe „muchie de cuțit” cu rata de infectare, trecând razant de un scenariu roșu, care pare din ce în ce mai plauzibil. După agitația de la alegerile locale partidele politice au intrat într-o hibernare prematură. PSD-ul a demonstrat încă o dată ca este slab în Suceava și nu are vreo poziție clară referitoare la situația actuală. Cumva era de așteptat ținând cont că modelul lor defectuos de a crea emulație doar în perioade de interes e deja arhicunoscut.  Se pare că reformarea se face doar la nivel central, iar în țară treaba rămâne cum era și înainte. Lipsa totală de implicare denotă calitatea slabă a membrilor, cât și dorința de a se reforma măcar în „ultimul ceas”. Populația Sucevei încă contestă binomul Lungu- Flutur, dar pe de altă parte nu mai există alți actori politici importanți. Ne învârtim într-un cerc vicios, de care nu vom scăpa decât atunci când vom înțelege că politica nu se poate face cu oameni slabi sau pe nepotisme.

Președintele Klaus Iohannis insistă că alegerile parlamentare vor fi pe șase decembrie. Poate speră că Moș Nicolae va fi darnic cu PNL-ul lui. Din păcate partidele sucevene propun candidați ori prea „obosiți”, ori care nu au nici o legătură cu noi. Cel mai bun exemplu fiind băiatul lui Piedone. Sunt extrem de curios cum i s-a găsit un loc eligibil tocmai în Suceava. Sunt sigur că domnul viitor parlamentar are o pasiune pentru Bucovina, dar nu știu dacă asta îl poate pune în postura de a fi candidat. Genul acesta de experimente nu fac bine nimănui. Adică mă întreb și eu ca simplu votant: De ce aș pune ștampila pe PSD? În condițiile în care PSD Suceava propune un nume necunoscut și mai ales care nu are nici o relevață pentru zona noastră! Cât de ancorat în realitate locală o fi domnul  Piedone Junior?!

Din păcate, discuțiile rămân aceleași și tot noi, populația, avem de suferit. Problemele cele mai mari din ultimii douăzeci de ani sunt lipsa de alternativă și ipocrizia. Trist este că cea din urmă se regăsește atât în politică cât și în mass-media. Până când cele doua puteri din stat nu vor ieși din zona gri în care se găsesc acum, cel mai probabil  nu ne vom face bine niciodată ca popor. Lipsa de educație duce la alegeri proaste și mai ales la o manipulare în masă.

 

 

Sursă foto – alert24.ro