noiembrie 27, 2020
POLITICA STIRI

Ilie Bolojan concediază 50% dintre angajații CJ Bihor înainte de Crăciun – ”Personalul din toate compartimentele era supradimensionat”

Preşedintele ales al CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat marţi, în prima sa conferinţă de presă în această funcţie, o reducere de 50% a personalului din aparatul propriu al Consiliului Judeţean, de la 174 de posturi fizic ocupate la 88, începând cu data de 1 decembrie.

“În urma analizei făcute în ultima săptămână am constatat anumite chestiuni care nu pot fi contestate. Analizând fiecare structură în parte, făcând comparaţii cu structuri asemănătoare, încărcare de personal, paralelismele, lipsa de coordonare, am luat această decizie pentru noua organigramă care va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de joi,” a declarat Bolojan.

În primul rând, a precizat el, personalul din aproape toate compartimentele era supradimensionat, ceea ce presupune un grad de încărcare cu volum de muncă scăzut. S-au făcut analize comparative la serviciul juridic, număr de dosare, complexitate per jurist, comparativ cu Primăria Oradea, rapoartele fiind total nefavorabile Consiliului Judeţean, precum şi analize cantitative pe număr de autorizaţii de construcţii, de avize emise, constatând o subnormare de câteva ori faţă de primărie.

“Suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia astfel încât cheltuielile de personal, care ating valori foarte mari, să fie reduse la un nivel suportabil, dar în acelaşi timp să permită oferirea serviciilor în condiţii decente. De asemenea urmărim să depolitizăm acţiunile Consiliului Judeţean în perioada următoare, să avem o abordare administrativă care se va baza pe o intervenţie activă a CJ în raport cu primăriile din judeţ. Pentru că judeţul nostru nu poate fi schimbat doar de către o instituţie, ci va fi schimbat de bihoreni, sigur, în parteneriat cu primăriile, pentru ca lucrurile să arate mult mai bine în anii următori,” a subliniat el.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ilie.bolojan

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *