Dacian Cioloș – ”Sunt curios dacă medicul Rafila se simte umilit să își vadă noii șefi petrecând nestingheriți”

Dacian Cioloș, candidatul USR PLUS pentru funcția de premier, i-a criticat duminică pe liderii PSD surprinși la un restaurant fără să respecte măsurile de prevenție a pandemiei.

”Oare care e logica unor capi de listă medici la PSD, când e evident că liderii acestui partid nu doar că nu-i consultă atunci când iau decizii, dar se pare că nici nu dau doi bani pe munca lor?

Domnul Ciolacu ar trebui să-l sune pe medicul Rafila și să îi ceară scuze. Acum câteva zile, spuneam că singurul program acceptabil de la PSD e să le ceară scuze cetățenilor. Iată că același partid ar trebui să le ceară scuze și candidaților săi, medicilor, celor care luptă cu pandemia și altor oameni. Dar, ca să fim cinstiți până la capăt, și cei care sprijină PSD sunt dispuși la mari compromisuri pentru cine știe ce promisiuni viitoare. Sunt curios dacă medicul Rafila se simte umilit să își vadă noii șefi care l-au pus pe lista de parlamentari la București petrecând nestingheriți de consecințe în plină pandemie, când peste 800 de cetățeni români se află internați în terapie intensivă din cauza coronavirusului.

Cine-l va crede de acum înainte pe medicul Rafila că e o situație de criză, când Ciolacu și Tudose stau la mese întinse, în timp ce restul cetățenilor nu au voie să iasă pe stradă? E clar că cine se aseamănă se adună. Așa că, dacă vreți să fiți mințiți și păcăliți în continuare, mai acordați încredere PSD și oamenilor compromiși pe care îi strâng lângă ei.

Știm că e greu pentru noi toți, după multe luni de viață socială trăită pe jumătate. Ieri am întâlnit, la munte, un profesor de sport din București care îmi spunea că a venit cu copiii în natură, să facă drumeții, ca să mai uite de constrângerile citadine pe care trebuie să le respecte. Pentru cei care vor să conducă și să dea speranța unei societăți dezorientate, lipsa bunului-simț elementar înseamnă minciună și înseamnă decredibilizarea autorității statului.

O Românie fără hoție înseamnă și eliminarea ipocriziei din viața publică și a minciunii în scop electoral.” – a scris Dacian Cioloș pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – realitatea.net