noiembrie 27, 2020
POLITICA STIRI

VIDEO Ultima dezbatere Trump-Biden înaintea alegerilor prezidențiale din SUA

Preşedintele american, Donald Trump, şi rivalul său democrat, Joe Biden, s-au reîntâlnit joi seară la Nashville (statul Tennessee) pentru ultima lor dezbatere televizată, cu 12 zile înainte de scrutin, transmite AFP.

Dezbaterea a fost semnificativ diferită în ton şi atmosferă faţă de prima, cu mult mai puţine întreruperi şi cu discuţii mai profunde.

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a afirmat joi seară, că în Statele Unite există „rasism instituţional”.

„Rasismul instituţional există în America”, a comentat Joe Biden ca răspuns la afirmaţia moderatoarei Kristen Welker că „afro-americanii şi +latinos+ trebuie să îşi pregătească de mici copiii să fie ţinte ale poliţiei din cauza culorii pielii lor”.

„Trebuie să oferim oportunităţi economice, o educaţie mai bună, o asigurare medicală mai bună, un acces mai bun la şcolarizare, la împrumuturi, bani pentru a demara afaceri, toate aceste lucruri le putem face”, a spus el.

În replică, Donald Trump a afirmat că el este preşedintele american care a făcut cel mai mult pentru comunitatea afro-americană „de la Abraham Lincoln” şi a adăugat că Joe Biden, atunci când era vicepreşedintele lui Barack Obama, nu a făcut nimic pentru persoanele de culoare din SUA.

 

 

Sursă foto – bbc.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *