Economistul Cristian Socol – Agențiile de rating vor să vadă un program, o viziune

Agentiile de rating vor sa vadă un program, o viziune, o cale, un drum, o prognoză, o gândire, un rationament, un plan, o strategie. Programul Economie si Fiscalitate propus spre dezbatere de către social democrati respecta aceste principii simple.

  1. Are obiective strategice: 1. Revenirea economică prin investitii masive pe partea de oferta si stimularea moderata a consumului, dinspre cerere; 2. Siguranta locului de muncă – toate programele de sprijin sunt conditionate de mentinerea / crearea de locuri de munca; 3. Continuă ieșirea din cercul vicios al salariilor mici si consolidarea clasei de mijloc, prin reducerea impozitarii muncii -0 impozit pe venit pe salariul minim indiferent de nr de copii in intretinere si 0 impozit pe venit la un salariu de 3000 lei cu 2 copii in intretinere s.a. (folosind instrumentul cresterii deducerilor personale si pentru familii cu mai multi copii); 4. Programul Fabricat in Romania – productie interna si refacerea unor ramuri care angajeaza forta de munca si reduc deficitul balantei comerciale – chimica, petrochimica, tractoare si utilaje agricole, medicamente, constructii de nave s.a.
  2. Are tinte finale – unde vom gasi Romania in 2024 – analiza pe baza principalilor indicatori sociali.
  3. Are surse de finantare – detaliat, de unde banii pentru a acoperi financiar măsurile si programele de politici publice propuse?
  4. Are institutii responsabile si termene de implementare.

Agentiile de rating vor sa vadă un program, o viziune, o cale, un drum, o prognoză, o gândire, un rationament, un plan, o strategie. Deocamdata, Programul propus de social democrati este singurul pe piata ideilor / programelor propuse de partidele politice din Romania care respecta aceste principii.

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Cristian Socol

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro