noiembrie 28, 2020
POLITICA STIRI

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE pentru a putea candida la alegerile parlamentare pe lista Pro România

Preşedintele și fondatorul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a demisionat din formaţiune întrucât, în contextul fuziunii aprobate cu Pro România, va candida pe lista partidului condus de Victor Ponta.

“Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România” –  se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE, luni seară.

Conducerea ALDE a decis, în 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune între ALDE şi PRO România. Decizia ALDE de a fuziona cu Pro România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în 8 noiembrie.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/victor.ponta

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *