Alexandru Rafila – ”Nu sunt de acord cu ce a făcut tatăl meu, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a condamnat colaborarea tatălui său cu Securitatea și a spus că nu există ”nicio scuză pentru apartenența la Securitate” pe care a catalogat-o ”absolut condamnabilă”.

Rafila susține că în timpul masacrului tatăl său fusese deja exclus din Securitate și din Partidul Comunist în momentul masacrului pentru că era considerat element dușmănos pentru că nu îndeplinise niște sarcini.

  • ”Foarte multe dintre informații nu sunt adevărate. Tata a terminat Medicina în 1960, eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți referință s-au petrecut în 48-49.
  • Tata a lucrat până în iunie 1949 în Securitate. Eu am aflat despre aceste lucruri când eram student, nu știu foarte multe. Da, este adevărat.
  • Bunicul meu a fost prizonier în Rusia și s-a întors cu un copil, tatăl meu. În Memorialul Durerii nu a fost obiectiv cu tatăl meu.
  • Dincolo de lucrurile pe care le-a făcut tatăl meu și cu care eu nu sunt de acord, colaborarea cu Securitatea este absolut condamnabilă.
  • Moartea țăranilor s-a întâmplat după ce tatăl meu a fost dat afară din Securitate, a fost dat afară și de la Medicină pentru că a fost considerat element dușmănos.
  • El nu a fost implicat în acel masacru. Sunt afectat emoțional, nu văd unde este vina mea (…) Nu încerc să îi găsesc nicio scuză, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la B1TV.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/arafila