octombrie 26, 2020
FEATURED POLITICA STIRI

PNL și PSD își dau mâna pentru îngrădirea accesului la informații de interes public prin impunerea de taxe discreționare

O inițiativă legislativă înregistrată săptămâna aceasta la Parlament vizează modificarea legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public în sensul restrângerii tocmai a accesului la aceste informații prin impunerea de taxe ce pot fi stabilite arbitrar, dar și prin posibilitatea autorităților publice de a refuza oferirea de informații, lucru nepermis potrivit legii în vigoare. Printre motivele pe care autoritățile publlice le pot invoca în refuzul lor de a oferi informațiile de interes public solicitate, inițiatorii modificărilor au introdus inclusiv ”reaua-credință” a solicitantului.

Propunerea de modificare a legii 544/2001 îi aparține deputatei PSD de Dolj Eliza Mădălina Peța Ștefănescu și a fost semnată de alți trei parlamentari social-democrați, dar și de liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Deputatul PNL Florin Roman anunță că își retrage semnătura de pe inițiativa PSD care îngrădește liberul acces la informațiile de interes public: ”Am primit semnale de la oameni de bună credință că poate naște interpretări abuzive”

 

 

Sursă foto – cnn.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *