octombrie 26, 2020
ECONOMIE STIRI

Guvernul a mai împrumutat 1 miliard de lei prin două licitații în piața internă

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat 1 miliard de lei din piața internă prin două emisiuni de obligațiuni, dintre care una pe 14 ani.

Pentru obligațiunile scadente în octombrie 2034, prospectul a fost de 300 de milioane de lei, suma subscrisă, de circa 449 de milioane de lei și cea adjudecată, de aproape 325 de milioane de lei. Randamentul pentru obligațiunile cu cea mai lungă scadență din piața internă a fost de 3,93%, în scădere de la 4,37% la o licitație similară din august. La începutul anului, dobânda pentru aceeași serie de titluri era de 4,78%.

Finanțele au împrumutat deja 3,3 miliarde de lei în octombrie, mai mult de jumătate din volumul de prospect de 5 miliarde de lei din această lună.

În primele 9 luni din an, Guvernul a împrumutat 103,5 miliarde de lei, un volum nominal record, în condițiile în care are nevoie de 138,4 miliarde de lei pentru a refinanța datoria ajunsă la scadență și pentru finanțarea deficitului bugetar de 91 de miliarde de lei sau 8,6% din produsul intern brut.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/groups/PNLPNL

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *