SUA și România vor semna un acord pentru recondiționarea unui reactor de la Cernavodă. Investiția se ridică la 8 miliarde de dolari

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a anunțat că ministrul Economiei, Virgil Popescu, se va întâlni, vineri, la Washington, cu secretarul Departamentului de Energie, pentru un acord de cooperare interguvernamentală care prevede recondiționarea unui reactor de la Cernavodă.

„Mâine (vineri – n.red.), ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică”, a anunțat ambasadorul SUA.

Virgil Popescu s-a întâlnit cu președinta EXIM (Banca de Export-Import a SUA), Kimberley Reed, pentru semnarea unui memorandum de înțelegere care vizează finanțarea proiectului nuclear de la Cernavodă și a altor proiecte din România.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/bucharest.usembassy