octombrie 26, 2020
SOCIAL STIRI

CNA amendează Antena 3 pentru emisiunile din campania electorală – ”Este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist, pot să-l numesc Terorism mediatic”

Emisiunile „Sinteza Zilei” din campania electorală moderate de Mihai Gâdea au ajuns, joi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în urma analizei fiind dispuse sancţiuni pentru mai multe derapaje.

„Ce se întâmplă în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic!”, a afirmat Dorina Rusu, membru CNA, ea însăşi făcând anumite sesizări legate de emisiunile moderate de Gâdea în ultima săptămână de campanie electorală.

La şedinţa de joi, CNA a sancţionat emisiunile „Sinteza Zilei” difuzate pe canalul Antena 3 în zilele de 15, 20, 21, 22 şi 24 septembrie.

Dorina Rusu a fost cea mai vehementă în legătură cu aceste emisiuni şi a propus amenda maximă pentru postul Intact, de 200.000 de lei, dar articolele invocate din Lege şi Cod nu au permis decât 100.000 de lei. Amenda Dorinei a fost însă votată doar de Cristina Pocora şi nu a trecut. A fost însă votată amenda propusă de Radu Herjeu de 15.000 de lei.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SintezaZilei/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *