Radu Herjeu – Când am ascultat înregistrarea cu Nicușor Dan nu m-am gândit la trafic de influență sau corupție. M-am întrebat doar ”De ce?”

Radu Herjeu, membru al CNA, a scris pe pagina de Facebook:

”Când am ascultat înregistrarea cu Nicușor Dan nu m-am gândit la trafic de influență sau corupție. Nu sunt jurist, deci eventualele speculații nu-și au rostul. Nu m-a preocupat dacă încalcă vreo lege și ar merita săltat de DNA (cum s-a-ntâmplat cu mulți alții pentru mult mai puțin, în ovațiile fanilor lui ND).

M-am întrebat doar ”De ce?”

De ce un parlamentar român vorbește la telefon cu un funcționar al unei primării despre problemele pe care un cetățean (cu bani și avocați, nu un amărât umilit de o birocrație mioritică) le are cu administrația locală? De ce discută despre plângeri penale, procese, demolări?

O să-mi spuneți c-a făcut-o în calitate de oengist. Și eu m-am întrebat când și de ce s-a transformat oengeul lui din apărătorul clădirilor istorice și al spațiilor verzi în negociatorul celor care extind restaurante în parc? Și, chiar și așa, ce treabă avea ong-ul într-un conflict dintre un privat și primărie, conflict rezolvabil în instanță, nu la telefon? A asigurat susținere logistică și legală pentru cetățean? De ce? Toți oamenii care au o problemă cu primăriile din capitală sunt ajutați de acest ong să le rezolve? Pentru toți vorbește șeful ong-ului/parlamentarul român cu funcționari publici?

De ce?

Aș fi preferat ca Nicușor Dan să răspundă la aceste întrebări, nu la acuzațiile de trafic de influență Și sigur, sigur, răspunsul nu e că ”înregistrarea e pesedistă”, deci…”

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/?epa=SEARCH_BOX