aprilie 10, 2021
OPINII și ANALIZE

Tudor Hociung – Între educație și alegeri

Cu siguranță trăim vremuri pe care nu mulți le credeau posibile. Anul 2020 a venit cu multe surprize, dar din păcate ele au fost majoritatea neplăcute. Coronavirus  și plecarea lui Messi de la Barcelona sunt primele căutări pe Google, asta ca să sintetizăm impactul ambilor la nivel mondial.

Dacă situația lui Messi s-a rezolvat, cel puțin pentru moment, pandemia se pare că nu vrea să ne părăsească prea curând. Suntem în luna septembrie și începutul școlii e subiectul principal în Rpmânia. Din păcate situația e incertă și există prea multe semne de întrebare, mult prea multe și partea gravă e că politicienii nu prea se înghesuie să raspundă la ele. Cele trei scenarii propuse de Guvern, verde, galben și roșu mai mult încurcă autoritățile locale, deoarece infectările diferă atât de mult de la o zi la alta, încat azi poți fi zona verde, iar mâine roșie. Un haos general care este amplificat și mai mult de o lipsă acută de infrastructură. Celebrele tablete pentru copiii defavorizați lipsesc cu desăvârșire și ideea de învățămât hibrid devine foarte greu realizabilă. Profesorii sunt reticenți la un astfel de sistem educațional, copiii vor să reînceapă școala, iar părinții caută soluții pentru a nu-și lăsa copiii singuri acasă.

E cu adevărat o situație dificilă și putem găsi argumente pro și contra, atât pentru începerea școlii cât și pentru amânarea ei. Nu ne-am mai confruntat cu așa ceva, iar acest lucru se vede în deciziile care se iau de la nivel central. Orice s-ar întâmpla după reînceperea anului școlar dezbaterile vor continua. Oricât de mult am încerca să anticipăm vreun răspuns nu vom putea. Doar speculații se pot face în momentul acesta, dar nici asta nu e foarte bine în contextul actual, deoarece se poate crea ori panică, ori indiferență, ceea ce ar fi și mai grav. Problema e că vor urma și alegerile locale, care momentan au fost trecute în plan secund, ca subiect de interes public. Luna septembrie este una grea, plină de provocări, dar caracterizată și prin  dispute politice ieftine, fără substrat. Din păcate există o totală lipsă de viziune politică, dar și de idei concrete pentru dezvoltarea României.

Toate partidele au aceleași abordări obosite pe care le vedem de 30 de ani încoace. Actorii politici se întrec în gafe, iar populația devine din ce în ce mai imună și mai dezinteresată de o clasă politică care își pierde constant din credibilitate și “strălucire”. PNL-ul este anonst, PSD-ul duce lipsă de lideri, USR-PLUS nu reușește să depășească complexul de partid mic, PRO România încearcă, dar nu poate, ALDE e în moarte clinică de ceva timp și slabe șanse să se resusciteze, iar PMP e prea mic și Băsescu nu mai are aceeași forță ca în trecut. Pe scurt, ăștia suntem și cu asta defilăm.

Tudor Hociung este consultat politic și colaborează cu o televiziune regională din Suceava

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro

Sursă foto – alert24.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *