ianuarie 16, 2021
POLITICA STIRI

Ambasadorul Statelor Unite- România poate fi atacată din Transnistria sau din Crimeea

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a avertizat public România cu privire la vulnerabilitățile sale în fața Rusiei.

România e foarte aproape de Transnistria și de Crimeea și, din acest motiv, ar putea fi atacată de Rusia, din aceste două regiuni, a avertizat ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman.

Oficialul american a lansat acest avertisment la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe internaționale, organizată la București, pe tema situației din Balcani și din Marea Neagră.

“Pentru a asigura și păstra libertatea și democrația în fața rușilor, a chinezilor și a altor influențe maligne, este de importanță crucială să menținem economii vibrante și armate eficiente (…). Dați-mi voie să fiu foarte clar. Acesta nu este un acord de afaceri de rutină. România și Polonia sunt elemente fundamentale în apărarea Flancului Estic al NATO. Sevastopolul este la mai puțin de 600 de kilometri distanță de locul în care ne aflăm aici. Tiraspolul este la 400 de kilometri distanță”, a avertizat, la București, ambasadorul Statelor Unite.

Potrivit acestuia, amenințările hibride venite din partea Rusiei, „sunt reale și sunt apropiate” și deja afectează nu doar România ci și alte țări NATO, inclusiv Statele Unite.

“Vinerea trecută (acum zece zile – n.n.), deasupra Mării Negre, avioane rusești au hărțuit agresiv și periculos un avion american în spațiul aerian internațional. Au pus inutil în pericol viața echipajelor noastre. Mai există și multe alte acțiuni maligne, mai puțin vizibile, prin care Rusia încearcă să-și extindă sfera de influență. Acest tip de comportament al rușilor sporește permanent necesitatea unei capacități de apărare puternice aici, la granița de est a NATO. Statele Unite, NATO și statele sale membre nu vor fi intimidați de aceste cascadorii nesăbuite și de acțiuni maligne”, a subliniat ambasadorul Statelor Unite în România.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *