Raed Arafat contrazice ghidul ministerului Sănătății – Și un profesor poate face triajul epidemiologic

Nu-ți trebuie un medic să facă triaj, „un profesor poate să observe aceste lucruri”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24. Arafat a spus că este nevoie de triaj epidemiologic la școală, contrazicând astfel Ghidul oficial pentru redeschiderea școlilor dat de Ministerul Sănătății,  document care prevede că triajul epidemiologic nu se mai realizează la școală, ci acasă și va fi făcut de părinți.

“Principiul este următorul: Copilul să fie triat, în sensul că acest copil nu are temperatură, simptome, probleme pe care să le răspândească în școală.

Triajul respectiv, acuma poate că o să șocheze de ce spun, dar triajul minimal poate să-l facă și un personal nemedical.

Noi suntem foarte insistenți că trebuie un medic care să facă triajul. Nu, faptul că ai simptome respiratorii simple, temperatură, pentru asta nu-ți trebuie un medic să facă triaj. Și un profesor poate să observe aceste lucruri, după care copilul să fie trimis către personalul medical care să confirme acest lucru” –  a spus secretarul de stat, Raed Arafat.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat/