Sindicatul Europol – “După ce a făcut șeful IGPR, polițiștii nu mai au autoritate nici când dau sancțiuni pentru o banală contravenție”

Conform Libertatea.ro, Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, compară întâlnirea dintre șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și lideri ai clanului Duduianu cu ce s-a întâmplat în cazul Caracal când s-au cerut informații despre criminal de la o persoană care avea legături cu lumea interlopă și cataloghează discuțiile, care ”au avut loc noaptea, pe o stradă a interlopilor”, drept ”o gafă de proporții”. Andreica susține că dacă nu se făceau ”imixtiuni la nivel înalt” și polițiștii erau lăsați să își facă treaba așa cum apreciau ei, astăzi se vorbea doar de ”încă o înmormântare banală”.

”Ce a făcut șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, este o gafă de proporții. Timp de trei săptămâni, a lăsat ca mass-media și opinia publică să terfelească imaginea Poliției Române, prin supoziții, suspiciuni și toate discuțiile care au urmat în spațiul public întâlnirii lui cu lideri ai clanului Duduianu”, a spus Cosmin Andreica în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Urmările faptei șefului Poliției Române se văd în stradă, unde polițiștii nu mai pot da nici sancțiuni pentru o banală contravenție, fără să li se reproșeze că în cazul clanurilor nu aplică legea, dar amendează șoferi pentru că nu poartă centura de siguranță, a mai spus Andreica.

”Polițiștii au îndurat o umilință, pentru că, în lipsa unei confirmări sau a unei infirmări din partea Poliției Române, în ultimele trei săptămâni, au fost catalogați și puși în același loc ca fiind «polițiști care au legături cu interlopii» și li s-a spus că «negociază aplicarea legilor»”, a adăugat Andreica.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/