„Regele” Cioabă vrea să candideze – ”Electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. A votat un neamţ, acum e rândul nostru”

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a declarat că va depune, joi, contestaţie la Judecătoria Sibiu după ce Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 i-a respins candidatura la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

„Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături” – a declarat Cioabă

Dorin Cioabă susţine că s-a decis să candideze la funcţia de primar al Sibiului după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat, ca edil, un reprezentant al minorităţii germane.

„Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom” -a explicat Dorin Cioabă.

Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu i-a respins miercuri candidatura, atât cea pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local.

 

 

Sursă foto –