Radu Ghelmez – Poveste cu parfum de credibilitate. Mercenarii de la Wagner se aflau în Belarus ca urmare a unei capcane întinse de serviciile ucrainene

Crazy rau povestea asta care a explodat ieri in presa ucraineana, crazy, dar cu parfum de credibilitate cum ziceau niste domni pe vremuri.

Fiti atenti. Cica mercenarii de la Wagner se aflau in Belarus ca urmare a unei capcane intinse de serviciile ucrainene.

SBU a incercat sa prinda 28 de mercenari implicati in conflictul din Ucraina. A organizat un job interview pentru un teoretic contract de pazit ceva prin Venezuela si a recrutat vreo suta de oameni, printre care si aia 28 care ii interesau. Le-au luat interviuri online unde aia, dornici sa demonstreze ce viteji sunt, au povestit in detaliu tot ce au facut in estul Ucrainei, si-au aratat medaliile primite de la Putin pentru munca lor impotriva ucrainenilor samd…

SBU le-a organizat un zbor Minsk Istanbul pentru 25 iulie de unde trebuiau sa plece mai departe spre Venezuela. La bordul avionului urma sa fie un agent SBU care trebuia sa mimeze o criza de epilepsie in timpul zborului pentru ca avionul sa aterizeze de urgenta la Kiev si aia sa fie arestati de trupele speciale. Zelensky a cerut serviciilor sa amane zborul cu cinci zile, pana pe 30 iulie, fiindca avea el de negociat nu stiu ce cu rusii. De aia erau aia parcati la sanatoriu in Belarus, pentru ca asteptau zborul amanat.

Intre timp, rusii au aflat de plan cel mai probabil de la o sursa sus pusa din Ucraina, au intrat pe fir si i-au anuntat pe bielorusi. Bielorusii s-au decis sa joace un joc propriu si, in loc sa ii avertizeze si trimita inapoi in Rusia pe aia, i-au arestat ca sa aiba ceva de dat la schimb si cu rusii, si cu ucrainenii, ca nu se stie niciodata, mai ales inainte de alegeri. Ulterior, i-au trimis in Rusia cand Lukasenko a devenit disperat dupa ajutorul lui Putin.

Între timp, seful serviciilor militare ucrainene i-a cerut lui Zelensky o investigatie pentru a descoperi cine a dat pe goarna si a il judeca pentru tradare. Zelensky a refuzat investigatia si l-a dat afara.

Povestea asta, asa dubioasa cum e si neclar confirmata, se potriveste cu ce au zis rusii ca se intampla inca de la inceput si explica o gramada de elemente din ceea ce stim sigur ca s-a intamplat.

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Radu Ghelmez

 

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro

Sursă foto – www.theyucatantimes.com