aprilie 10, 2021
POLITICA STIRI

Președintele Iohannis anunță subvențiile pentru fermierii loviți de secetă în locul premierului Ludovic Orban

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că discuţiile de marţi cu membrii Executivului au vizat planul de rezilienţă în vederea accesării fondurilor europene de către România. Iohannis a precizat că a circulat un fake news în spaţiul public şi a dorit să clarifice faptul că Guvernul a prevăzut în rectificarea bugetară fonduri substanţiale pentru fermierii afectaţi de secetă.

„O altă preocupare pe care am insistat foarte mult astăzi este partea de agricultură şi protecţia mediului. Este foarte clar şi ştim cu toţii: fermierii români au mare nevoie să fie susţinuţi. Ştim foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăţi generate încă de seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, lucrăm pe două direcţii importante. Prima, pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanţiale destinate fermierilor afectaţi de secetă. Ştiu că aici au circulat tot felul de aşa-numite fake news în spaţiul public. Deci, încă o dată: Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanţiale pentru despăgubirile fermierilor afectaţi de secetă. A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situaţii şi, în acest fel, este important de ştiut că lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigaţii, combaterea secetelor, combaterea deşertificărilor – în general, proiecte care vin să îmbunătăţească întreg cadrul, să înlesnească munca fermierilor şi, în acelaşi timp, să avem grijă ca ele să aibă o componentă foarte importantă de protecţie a mediului.” –  a spus Iohannis.

Conform Constituției, președintele nu are prerogative privind activitatea guvernamentală. În mod normal, premierul este cel care ia deciziile cu privire la strategia guvernului.

Președintele Iohannis folosește electoral această ocazie, anunțând el subvențiile pentru agricultorii loviți de secetă.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *