aprilie 10, 2021
FEATURED POLITICA STIRI

Ludovic Orban – Am avut o cădere extrem de gravă a economiei care s-a văzut în resursele bugetare

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre contextul economic nefavorabil din cauza pandemiei de coronavirus în care este efectuată rectificarea bugetară. El a spus că această cădere extrem de gravă a economiei s-a văzut în resursele bugetare. La rândul său, ministrul de Finanţe Florin Cîţu a prezentar principalele elemente din rectificare.

„Rectificarea bugetară vine într-un moment în care avem şi informaţiile pentru creşterea economică sau dinamica economie în trimestrul 2, care arată clar că economia în trimestrul 2 a încetinit, dar în acelaşi timp păstrează estimările pe care le avem cele mai recente de la Comisia Naţională de Prognoză. Rectificarea ia în calcul o contracţie a economiei în 2020 de 3,8%, o estimare care s-a înrăutăţit faţă de cea iniţială, dar aceste două puncte procentuale vin din cele două luni în care economia a fost închisă. Relativ la ce se întâmplă în restul Europei, unde avem o medie a scăderii de 14%, România cu 10% este”, a declarat Florin Cîţu, în debutul şedinţei de vineri a Guvernului.

La rândul său, premierul a spus că „am avut o cădere extrem de gravă a economiei care s-a văzut în resursele bugetare”.

„Pornind de la aceste elemente macro, deficitul bugetar se majorează la această rectificare la 90,9 miliarde lei. Reprezintă 8,6% din PIB. Faţă de bugetul iniţial din decembrie, înseamnă o creştere a deficitului cu 50 de miliarde. O parte, 20 de miliarde vin din scăderea veniturilor şi 30 de miliarde vin de la creşterea cheltuielilor”, a fost replica ministrului de Finanţe.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro/?ref=br_rs

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *