Replica regizorului Cristi Puiu pentru CTP – ”M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam și mă gândeam… îmi era milă de el”

După ce gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a pus la stâlpul infamiei pe Cristi Puiu pentru comentariile făcute la TIFF despre purtarea măștii de protecție, regizorul a replicat:

„M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam și mă gândeam… îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine… e chiar grav, săracul de el. Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-ferește, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-și dă seama? E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună , să își arate recunoștința, și să spună . Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că ești recunoscător și că ai atâta verticalitate încât să recunoști greșeala. Poate asta dă și cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenței ca nație, de pubertate, când cel mai important lucru din lume ești tu însuți și ceilalți nu există” – a declarat regizorul Cristi Puiu

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CTPopescu/