ianuarie 16, 2021
FEATURED SOCIAL STIRI

Ioan Niculae, miliardarul care nu-și plătește angajații cu lunile, anunță că deschide cinci combinate chimice cu bani din Rusia

Ioan Niculae, patronul Interagro, declară în cadrul unui interviu pentru site-ul e-nergia.ro că va deschide cinci combinate chimice cu sprijin financiar din Rusia și gaz de la Gazprom.

”Cinci din cele șase uzine chimice din grupul Interagro vor fi redeschise în acest an, două au fost deschise deja. Omul de afaceri caută să angajeze circa 4.000 de oameni. Combinatele chimice vor consuma circa 2,7 miliarde de metri cubi de gaze pe an, grupul lui Niculae devenind de departe cel mai mare consumator de gaze din țară.

Niculae spune că nimeni nu vrea să spijine investitorii români din industrie, băncile refuză și finanțările, și chiar emiterea de garanții, iar ajutoarele de stat pe care le acordă Guvernul în această perioadă sunt în special pentru marile companii străine.” – se arată în interviul de pe e-nergia.ro

Deși vorbește de angajarea a 4.000 de oameni, Ioan Niculae nu-i plătește nici pe angajații pe care-i are acum. Conform ziarului Liber în Teleorman, în luna martie a acestui an, muncitorii de la Combinatul Chimic “Donau Chem” din Turnu Măgurele, deținut Ioan Niculae, au protestat pentru că aveau mai mult de două luni restante.

Conform Looksport, în aceiași situație se află și jucătorii formației de prima divizie Astra Giurgiu, echipă de fotbal patronată de același Ioan Niculae.

Ioan Niculae și problemele penale

Ioan Niculae a fost condamnat, în noiembrie 2018, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor și cumpărare de influență.

Pedeapsa miliardarului a fost contopită cu o sentință mai veche, din aprilie 2015, când afaceristul a primit o condamnare de 2 ani și jumătate de închisoare în dosarul “Mită pentru PSD”.

 

 

Sursă foto – newmoney.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *