Raed Arafat – Românii au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază. Tinerii cred că pandemia este o glumă

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, la Digi24, că o parte dintre români au devenit neglijenţi şi că nu mai respectă regulile de bază. El a precizat că tinerii cred că pandemia este o glumă, că nu este nicio o problemă.

“Fără discuţie. Nu că s-au relaxat prea mult, au devenit o parte neglijenţi pentru că vedem că nu se respectă reguli, nu se respectă reguli de bază, noi am insistat pe regula distanţării şi regulile compensatorii pentru măsurile de relaxare, relaxăm, dar compensăm. Compensăm cum? Cu măsurile de distanţare, cu portul măştii, cu dezinfecţia mâinilor, cu spălatul pe mâini.

În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru, avem o problemă. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri în care oamenii unii stau şi şase la masă, unul lângă celălalt, fără mască şi fără nimic, dar e clar că sunt prieteni diferiţi, prieteni care vin şi e foarte greu de reglat” – a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a precizat că o parte din populaţia ţării este în dubii şi nu mai dă credibilitate autorităţii.

“Oamenii nu înţeleg, tinerii cred că este o glumă, sunt porniţi că este o glumă, că nu e o problemă. Când au auzit unii medici zicând că e o biată gripă, alţii care zic că este ca o gripă simplă, alţii care combat orice cifră, iese şi îţi arată că nu este adevărat, că nu e aşa, asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja dubii, nu înţelege şi nu mai dă credibilitatea autorităţii” – a mai spus Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 411 cazuri noi de coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 25.697 de îmbolnăviri.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat/