Premierul Orban – Alegerile locale, în 27 septembrie. Dacă va crește numărul cazurilor de Covid, campania electorală se mută exclusiv în online

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a fost adoptată Hotărârea de Guvern care prevede ca alegerile locale să aibă loc în 27 septembrie. Indiferent cum evoluează epidemia de Covid-19, vor exista soluții pentru ca alegerile să se poată desfășura, a apreciat premierul.

„Am adoptat Hotărârea de Guvern privind organizarea algerilor locale. Vom avea alegeri locale chiar și în condiții de pandemie”, a spus Orban.

El a precizat că nu intenționează să continue cu măsurile restrictive și că are convingerea că românii știu cum să respecte condițiile minimale de protecție, respectiv purtarea măștilor în spații închise, igiena, anumite reguli de distanțare.

În cazul în care nu se vor respecta condițiile după ce trece starea de alertă, iar cazurile de covid se înmulțesc, ce veți face, a fost întrebat Orban la Digi24.

„Eu zic că regulile vor fi respectate și pe viitor. Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Sigur, cu un număr mai mare de cazuri de covid, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale. Dar ne vom concentra să facem o campanie electorală intensă în online. În secții de votare se vor respecta regulile pentru un anumit număr maxim de persoane, cu măsuri de distanțare, dezinfectant și tot ce va fi necesar. Trebuie să se adapteze și candidații și alegătorii” –  a mai spus Orban.

În privința alegerilor parlamentare, termenul constituțional este 6 decembrie 2020. „E data care e în termen consituțional. Mp voi consulta și cu liderii celorlalte partide politice, să vedem, dar în principiu, 6 decemrbie este data alegerulor parlamentare” –  a spus Orban la Digi24

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro/