aprilie 12, 2021
FEATURED POLITICA STIRI

Ministrul de Externe al Ungariei afirmă că preşedintele Klaus Iohannis este “un politician extremist antimaghiar”

Ministrul maghiar de Externe Peter Szijjarto a lansat vineri un atac extrem de dur împotriva președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului român a atacat la Curtea Constituțională o lege prin care Guvernul era trimis să înceapă tratative cu Ungaria pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două țări.

„Din păcate, președintele României este un politician foarte antimaghiar. El se folosește constant de Ungaria și guvernul maghiar în campania electorală din România.

Mai mult, aduce în mod intenționat prejudicii cooperării maghiaro-române și nu se ocupă de chestiuni care sunt importante pentru popoarele maghiar și român.

Punctele de trecere a frontierei dintre cele două țări nu au doar valoare simbolică, ci și practică. Ele aduc mai aproape comunitățile din ambele părți și fac viața mai ușoară oamenilor care trăiesc în aceste zone.

Refuzul pentru cearea unui nou punct de trecere a frontierei înseamnă blocarea intenționată a apropierii dintre cele două națiuni.

Guvernul maghiar este dispus în continuare să dezvolte relațiile bilaterale, pentru că acesta este și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și ținutul Secuiesc” –  a scris ministrul de Externe maghiar, Péter Szijjártó, vineri, pe Facebook.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *