Raed Arafat – E prea devreme să ieșim din starea de alertă, dar avem și un plan B dacă se întâmplă asta. La malul mării nu s-au respectat măsurile de distanțare, vom vedea peste 14 zile

Invitat la Digi24, secretarul de stat Raed Arafat a atras atenția asupra urmărilor pe care le va avea mini-vacanța de Rusalii de la malul mării, unde nu au fost respectate regulile de distanțare.

„Recomandarea este de a găsi modalitatea de a continua pe starea de alertă sau orice altă soluție. Cu domnul președinte s-au explorat mai multe aspecte. Starea de alertă rămâne cea mai simplă modalitate”, a spus Raed Arafat.

”Ar crea un mesaj care poate să fie perceput fals de populație. Populația poate să creadă că totul este perfect. Cel mai periculos lucru este mesajul pe care îl dăm populației când luăm deciziile (…). Este prea devreme să ajungem la situația dinaintea virusului. Încă mai avem etape de relaxare și încă mai avem acțiuni care trebuie să fie luate punctual. Este clar că la acest moment trebuie să continuăm cu măsurile compensatorii. Mască, distanțare, triajul la intrare în clădire, indiferent ce va fi după. Dar ne trebuie pârghiile care să ne permită să facem aceste lucruri cu eficiență. Pentru că, vedeți, lumea nu respectă toate regulile. Ieri și alaltăieri am văzut la malul mării că lumea nu a respectat regulile”, a mai spus Raed Arafat.

 

 

Sursă foto –