Barna îl atacă pe Iohannis și-l laudă pe Orban – Guvernul ar primi, probabil, o notă de trecere pentru gestionarea crizei COVID-19

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, la Digi24, că gestionarea crizei de coronavirus de către Guvernul Orban ar primi o notă de trecere.

Barna a spus că Executivul condus de Orban ar primi, probabil, ”o notă de trecere” spunând că locuitorii din Suceava i-ar da nota 2 pentru gestionarea pandemiei, în timp ce conspiraționiștii i-ar da notă mare pentru că ei oricum nu cred în existența coronavirusului.

Tot astăzi, Dan Barna l-a atacat pe președintele Iohannis în legătură cu Strategia Națională de Apărare:

”În mod inexplicabil, în Strategia Națională de Apărare a Țăriii, elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului spre aprobare, corupția devine un fenomen secundar. E ca și cum o dată cu dispariția lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat.

Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei.

România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiție lăsat în urmă de regimul Dragnea.

Profiturile uriașe obținute din infracțiuni încă n-au fost recuperate.

Cazurile de mare corupție anchetate de instituțiile abilitate sunt tot mai puține.

Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziții dubioase (care au loc chiar și în momente grele cum e apariția unei pandemii), despre conducte de bani publici scurși către clientela de partid și despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul și românii pierd.

Corupția rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării acestei țări. Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea.

USR nu va vota Strategia Națională de Apărare în forma actuală. Lupta anticorupție trebuie să rămână o prioritate a statului român.” – a scris Dan Barna pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/