octombrie 29, 2020
ECONOMIE FEATURED STIRI

Planul Marshall 2020 – Uniunea Europeană alocă României 33 de miliarde de euro, din care 19 miliarde fonduri nerambursabile

Comisia Europeană a propus miercuri un plan de refacere economică (European Recovery Plan) în valoare de 1.850 miliarde de euro pentru viitorul exercițiu financiar de șapte ani. Comisia Europeană a transmis propunerea către Parlamentul European și Consiliul UE, care trebuie să îl aprobe.

Proiectul Comisiei Europene include mai multe instrumente de intervenție pentru ajutarea statelor membre lovite de criza provocată de coronavirus: atât viitorul buget multianual al UE (1.100 miliarde de euro), cât și inițiativa Next Generation EU, în valoare de 750 miliarde euro. Din totalul de 750 de miliarde de euro, 500 miliarde vor fi granturi (fonduri nerambursabile) și 250 miliarde vor fi împrumuturi.

Din aceste 750 de miliarde de euro, Italia va primi 173 de miliarde de euro (82 de miliarde fonduri nerambursabile, 91 miliarde euro sub formă de împrumuturi), iar Spania va primi 140 de miliarde de euro (77 miliarde euro sub formă de granturi nerambursabile și 63 de miliarde de euro), potrivit Reuters.

Din inițiativa Next Generation EU, România va primi în total 33 de miliarde de euro, potrivit europarlamentarului Siegried Mureșan, 19 miliarde de euro fiind fonduri nerambursabile.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/EuropeanCommission/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *