Conform Agrointel, fermierul Claudiu Davițoiu a luat decizia de a-și reduce efectivele de vaci deoarece are așteptări foarte scăzute în legătură cu producția vegetală pe care să o transforme în furaje.

sondaj

Astfel, a trimis la abator aproape jumătate din efective, mai ales tăurașii, dar și vacile reformă. A ținut vacile la muls, circa 400 de capete de cea mai bună genetică Holstein. Davițoiu se declară extrem de nemulțumit de lipsa de inițiativă a Ministerului Agriculturii de a acorda sprijin direct și imediat crescătorilor de animale, revolta sa fiind îndreptată împotrivva declarațiilor oficialilor MADR care au spus că au ajutat fermierii prin facilitarea depunerii online a cererilor pentru subvențiile din acest an.

”Cam așa arată fermele de vaci după criza de coronavirus și secetă pedologică. Dar stați liniștiți, fermieri, Guvernul și Ministerul au promis că ne ajută. Deja ne-au ajutat…Cererile de plată pentru subvenții se pot depune până pe 15 iunie, iar cererile se pot depune și online…E suficient, ce mai vreți…?” a scris fermierul Claudiu Davițoiu, președintele Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein Ro pe Facebook

 

 

Sursă foto –  agronomag.com