Conform sondajelor, 27% dintre americani și 33% dintre români nu s-ar vaccina nici dacă ar exista un vaccin împotriva Covid-19

Conform Pew Research, 42% dintre americani s-ar vaccina cu siguranță, dacă ar fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19, 30% probabil, 27% nu ar accepta vaccinul.

Conform IRES, 44% dintre români ar fi dispuși să se vaccineze, 22% ar avea unele rețineri și 33% nu ar accepta vaccinul.

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a declarat pentru Hotnews:

”În privința unui vaccin lucrurile vor mai dura, eu sunt optimist și sper că vom avea un vaccin gata de distribuit în primăvara lui 2021. Poate și mai repede dar ar fi nevoie de o minune. Însă nu ar fi prima oară când științele medicale ar produce minuni în secolul nostru. În prezent există doi candidați aflați într-o fază avansată de testare, și șase la începutul studiilor clinice. Despre medicamente care vindecă COVID-19 s-a tot vorbit dar adevărul e că încă nu avem un astfel de tratament curativ, orice am citi sau auzi.

Sunt însă speranțe mari, există un număr foarte mare de terapii în cercetare, aproape 200. Sunt enorm de multe creiere, dintre cele mai inventive și mai perseverente pe care le are omenirea, care lucrează pentru a descoperi un tratament. Am încredere că o vor face cât de repede posibil. Istoria recentă ne arată că s-a putut pentru alte boli și că putem repeta isprava.”

 

Sursă foto – www.euronews.com