După ce au dat peste 300.000 de amenzi în timpul stării de urgență, polițiștii primesc măriri salariale

Peste 68.000 de polițiști vor primi majorări salariale în urma unei Ordonanțe de urgență inițiate de Ministerul Afacerilor Interne și aprobate de Guvernul României. În medie, un polițist în activitate va beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei.

Prin acest OUG se recalculează drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

„Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”, a spus Marcel Vela, după ședința de Guvern.

Ministrul de interne a precizat că decizia „asigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ și prin ea se vor reacalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitaea în același condiții”.

De curând, Curtea Constituțională a României a stabilit că amenzile date de MAI în timpul stării de urgență sunt neconstituționale.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/