Toate tunurile pe Raed Arafat – Este acuzat de presiuni pentru un contract de 600 de milioane de euro

Libertatea a prezentat o înregistrare cu Raed Arafat când amenință firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed:

“Atunci repet licitația de la zero! Deci nu am nici o problemă” Pe 10 septembrie 2018, șeful DSU a sunat de pe telefonul subordonatului său, colonelul Cezar-Mihai Damian, adjunctul inspectorului șef IGSU. “Rămâneți un pic, vi-l dau pe domnul ministru Arafat un pic…”, se aude cum spune colonelul către reprezentantul polonezilor de la WISS. De aici începe convorbirea lui Raed Arafat, în care el amenință că are puterea de anula o achiziție pe bani europeni de 600 de milioane de euro, după ce fusese adjudecată de una dintre firmele concurente ale lui Deltamed, favorita contractelor din sistemul de urgență. Cum polonezii n-au cedat, peste 10 zile Arafat a anulat licitația.

Raed Arafat recunoaște înregistrarea în care a intervenit într-o licitație, dar spune că a făcut-o ”ca să nu fie supraevaluat prețul” și se întreabă de ce a fost publicată „într-un moment delicat al țării” Într-un mesaj postat azi pe Facebook, șeful DSU recunoaște că, după ce se stabilise cîștigătorul, s-a întrebat de ce e mare prețul și a intervenit ca să anuleze licitația de 600 de milioane de euro pentru dotarea pompierilor. ”Dar ultima decizie a fost a colegilor de la IGSU”, a spus Arafat.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat/