Ministrul Sănătății – După 1 iunie pregătim o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației și de respândire a virusului

Medical workers at Kaiser Permanente French Campus test a patient for the novel coronavirus, COVID-19, at a drive-thru testing facility in San Francisco, California on March 12, 2020. - Between 70 to 150 million people in the United States could eventually be infected with the novel coronavirus, according to a projection shared with Congress, a lawmaker said March 12, 2020. (Photo by Josh Edelson / AFP) (Photo by JOSH EDELSON/AFP via Getty Images)

În direct la EuropaFM, Ministrul Sănătății, Nelu Tăraru, a anunțat că acțiunea de testare a populației, la nivel național, ar urma să se facă după 1 iunie.

Numărul de persoane testate va fi stabilit în funcție de evoluția epidemiei dar se va ține cont de focarele existente.

„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a declarat  ministrul la Europa FM.

 

 

Sursă foto – time.com