noiembrie 1, 2020
FEATURED POLITICA STIRI

Ministrul Sănătății – După 1 iunie pregătim o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației și de respândire a virusului

În direct la EuropaFM, Ministrul Sănătății, Nelu Tăraru, a anunțat că acțiunea de testare a populației, la nivel național, ar urma să se facă după 1 iunie.

Numărul de persoane testate va fi stabilit în funcție de evoluția epidemiei dar se va ține cont de focarele existente.

„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în conteztul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a declarat  ministrul la Europa FM.

 

 

Sursă foto – time.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *